Subscribe Us

Arsemia Ören Yerine Piknik Alanı Yapılıyor

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Kâhta Kaymakamlığı tarafından Arsemia ören yerine piknik alanı yapılıyor. Nemrut Dağı Milli Parkı Bölgesi içerisinde kalan tarihi Arsemia bölgesine piknik alanı yapılıyor.

Mevcut alan içerisinde alt yapısı tamamlanan Arsemia piknik alanına yürüyüş yolları ve tuvaletlerin yanı sıra piknik masaları yerleştirildi.

Konu hakkında gazetemize açıklama yapan Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, “Bu sayede Arsemia ören yerlerini gezmeye gelen turistler aynı zamanda piknik yapabilme imkânı sağlanmış oldu. Kahta Kaymakamlığıyla Nemrut Dağı Milli Parkı Arsemia ören yerleri içerisinde oluşturulan piknik alanına tüm halkımızın gelmelerini istiyoruz. Fakat belirli kural ve çerçevelerde hareket edilmesi dâhilinde, nedenine gelince, bu alanlar bizim milli değerlerimizi yansıtan bölgeler. Dolayısıyla burada piknik yapan kişilerin bu alanı amacını uygun bir şekilde kullanmaları çok önemli, aksi halde bu alanda unutulması muhtemel bir mangal ateşi bile zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle bizler ziyaretçilerin piknik alanını amacına uygun bir şekilde kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar